Project voor basisscholen en kinderopvang

Het Gezonde Geluid van Fruit:
een nieuw muzikaal-educatief programma voor basisscholen en kinderopvang.

Fruit is gezond, dat weet iedereen. Maar het blijkt nog steeds dat veel kinderen niet of te weinig fruit eten. Toetie Froetie stimuleert de consumptie van vers fruit en beweging bij kinderen in de basisschoolleeftijd op een originele en pakkende manier.

De Tuk-Tuk komt naar de locatie toe om vervolgens met de kinderen een programma op maat uit te voeren. Via muziek en beweging wordt fruit eten een onvergetelijke belevenis. De E-Tuk staat symbool voor fruit, beweging en duurzaamheid.

Zo is ook het programma Het Gezonde Geluid van Fruit gebaseerd op deze drie pijlers:

 1. Het belang van het eten van vers fruit
  • wat doet fruit met het lichaam (en wat kan het lichaam met fruit allemaal doen)?
  • proefjes die de uitleg visualiseren
 2. De noodzaak van bewegen
  • warming-up op een hip liedje
  • het zingen en uitvoeren van de bewegingen van De Citrussong, ondersteund door een videoclip, die de kinderen zelf kunnen bekijken via YouTube. De Citrussong laat zien wat je met fruit kunt doen en hoe het kinderen kan verbinden met elkaar (uit verschillende culturen)
 3. Het gezond omgaan met het milieu
  • informatie over het milieuvriendelijke karakter van de E-Tuk
Magazine

Om het totale programma te concretiseren en een meer structurele vorm te geven is een hip en kleurrijk magazine ontwikkeld, speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Hierin komen de thema’s fruit, bewegen en duurzaam terug op zowel een leuke als educatieve manier.

Het Magazine is gemaakt van milieuvriendelijk papier en wordt uitgegeven als een bewaarexemplaar. Ieder seizoen wordt er een nieuwe editie ontwikkeld. Door middel van het Toetie Froetie Magazine krijgen kinderen een nieuwe en frisse kijk op fruit en alles wat daarmee samenhangt. Fruit krijgt zo weer een cool imago.

Toetie Froetie op maat

Uiteraard kan Toetie Froetie een programma op maat voor u ontwikkelen indien dit wenselijk is (waarin bijvoorbeeld een school- of klassenlied is opgenomen speciaal voor een fruitmoment).

Reacties zijn gesloten.